NB_5_mobiele keuken3Mobiele keuken – Community Art project: Soapera in opdracht van SoAP

 


Wat is je droomproject?

Ik zou heel graag nog een keer zoiets doen als wat ik net zei over Punch Drunk. Een project in een groot leegstaand gebouw waar een bepaalde sfeer, een bepaalde geschiedenis hangt. En dan met anderen een productie maken. Zonder tekst. En het liefst met heel veel geld en tijd haha.


Wat is je meest belangrijke gereedschap, waar kun je echt niet zonder?

Mijn schaalliniaal. Ik werk heel graag met maquettes. Dat werkt voor mij gewoon heel goed omdat ik dan heel geconcentreerd op microniveau aan het werk ben. Dat leidt bij mij tot inspiratie, dan vallen dingen op zijn plek.

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?
De werkplaats assistent van de academie in Maastricht, Frank, zei ooit: “jullie denken allemaal dat de eerste keer dat je iets maakt, de allereerste keer dat je iets doet, dat het dan ook gelijk perfect wordt. Maar dat kan helemaal niet!”. En dat is me heel erg bij gebleven. Dingen kunnen mislukken. Mogen mislukken. Het kan fout gaan. Jammer, maar dan begin je gewoon weer opnieuw. Daar leer je juist van en voor de volgende keer weet je hoe het anders moet.