Detail houten kozijn

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

Een docent op het VMBO zei ooit ‘Werk op je eigen tempo. Probeer eerst de beweging van het gereedschap te leren kennen. De snelheid komt dan vanzelf.’ Ik was altijd de meest langzame van de klas en voelde voortdurend de druk om sneller te werken. Inmiddels voel ik die druk stukken minder. De maatschappij is al zo snel, zo resultaatgericht. Iets meer de rust nemen om dingen te doen is niet verkeerd.

Tot slot, wat betekent SAM voor jou?

Ik zit pas sinds deze zomer in mijn atelier in de SAM-Decorfabriek. De ruimte is groot, ik kan er eindeloos maken en onderzoeken. Een paar maanden geleden ben ik afgestudeerd en de periode erna heb ik gezocht naar een geschikte werkruimte. Voorheen werkte ik vaak in een deel van de garage van mijn ouders in Brabant, maar dat werd steeds lastiger. Dankzij de starterskorting van SAM kan ik de eerste jaren voor een lager bedrag huren. Zo kan ik me helemaal focussen op het ontwikkelen van eigen projecten en die in opdracht.