Schets van een straatkat in Milaan

Wat is je droomproject?
Als er iets is dat ik helemaal geweldig vind en waar ik me voor de rest van mijn leven aan zou kunnen wijden, is dat het maken van filmsets. Ik ben gek op de stopmotion-films van Wallace & Gromit van Aardman Animations. Het maken van sets lijkt anders dan schilderwerk maar toch zijn er ook duidelijke raakvlakken. Allebei draait het om het verbeelden van een werkelijkheid.
Mijn dochter studeert op de Filmacademie in België en een fantasie is dat ik later de sets bouw van de films die zij maakt.

Wat is je meest belangrijke gereedschap, waar kun je echt niet zonder?

Mijn teken- en schildermaterialen zijn onmisbaar. Ik heb vaak een klein ijzeren doosje bij me met een penseeltje, een fineliner en wat krijtjes. Laatst was ik op reis naar Milaan en er is niets dat ik liever doe dan met een notitieboekje op verschillende plekken observeren en schetsen. Een steegje waar een zwerver met een hond zit bijvoorbeeld. Of het Castello waar zwerfkatten in grote getalen rondlopen. Over het algemeen zijn dat niet de meest idyllische plekken, maar wel waar het normale leven zich los van het toerisme afspeelt.