(maar ik moet ook nog die herkansing…)


Van 24 juni tot en met 7 juli exposeren 12 derdejaars studenten van de opleiding Autonome Beeldende Kunst van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht hun werk bij ’t Brandweer. Dat gebeurt als onderdeel van de jaarlijkse eindmanifestatie van al het kunstonderwijs in Maastricht: de Coup. Na een korte werkperiode opent de tentoonstelling haar deuren op vrijdag 24 juni vanaf 15:00u. De studenten zullen aanwezig zijn om het publiek desgewenst te informeren over hun werken, die deels gedurende de loop van dit studiejaar zijn ontstaan en deels ter plekke zijn bedacht en uitgevoerd.

De opening op is op vrijdag 24 juni om 15:00u. Op zondag 3 juli is er om 17.00 uur een finissage waarbij opleidingscoördinator Erik de Jong een toelichting zal geven.

De titel van de tentoonstelling geeft al aan dat het om een tentoonstelling gaat met werk van kunstenaars in de dop. Hard werkende studenten die enerzijds zijn geconcentreerd op het vinden van een eigen wereld, een eigen handschrift en hun positie als beeldend kunstenaar in de samenleving van vandaag de dag. Anderzijds zien zij zich geconfronteerd met eisen die het onderwijs aan ze stelt en waar zij zich aan zullen moeten conformeren om uiteindelijk ook een diploma te behalen.

“Ik ben eigenlijk gewoon met mijn werk bezig (maar ik moet ook nog die herkansing..)” is van 24 juni t/m 7 juli 2011 te zien in `t Brandweer en is, na de openingsdag, iedere wo – zo van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Geef een reactie