Het verhuurbeleid van SAM is aangepast. Binnen de culturele sector zullen wij ruimer gaan toewijzen en bijvoorbeeld ook beter gaan controleren of de verhuurde ateliers ook daadwerkelijk gebruikt worden.

Inschrijving/toewijzing Centraal blijft, dat wij bemiddelen voor de professionele kunstenaars/kunstenaarsinitiatieven (in principe alle disciplines, nu ook inclusief de architecten). Na toetsing van de professionaliteit door een onafhankelijke toetsingscommissie, krijg je als kunstenaar een plaats op onze A-lijst. Bij de toewijzing, vormt de plaats op deze lijst een belangrijke rol. . Het kan zijn dat de commissie niet overtuigd is van je professionaliteit als kunstenaar, of dat je niet als kunstenaar, maar wel op een ander terrein binnen het culturele veld professioneel actief bent. Dan kun je op de B-lijst geplaatst worden. Toewijzing gebeurt dan niet via de inschrijftijd, maar incidenteel, wanneer een ruimte niet verhuurbaar is aan een kunstenaar van de A-lijst òf wanneer de beschikbare ruimte specifiek geschikt is voor de door jou beoefende professie.

De contracten Daarnaast zal SAM in de toekomst alle huurcontracten afsluiten voor een periode van maximaal 5 jaar. Wanneer je 5 jaar bij SAM een ruimte hebt gehuurd, zal de toetsingscommissie van SAM opnieuw nagaan of je nog voldoende beroepsactiviteiten verricht. Dit om bijv. leegstand in onze -gesubsidieerde- ateliers, tegen te gaan. . Verdere specifieke informatie over ons verhuurbeleid is te vinden via de link Criteria inschrijving en toewijzing. Zijn er onduidelijkheden, dan kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met het bureau van SAM.

Geef een reactie