In 2009 heeft het Ministerie van Landbouw in samenwerking met het Fonds Beeldende kunsten en de Chinese ambassade in Den Haag een internationale kunstwedstrijd gehouden met als thema: “Human being and Nature”. De voor de hoofdprijs genomineerde kunstwerken werden tentoongesteld in Groningen en Peking. Curatoren Marta Volkova en Slava Shevelenko hebben deze unieke tentoonstelling naar Maastricht gehaald. Bezoekers krijgen de gelegenheid mee te bepalen, welke kunstwerk de publieksprijs zal krijgen.
Marta Volkova en Slava Shevelenko komen oorspronkelijk uit St. Petersburg en wonen sinds 1991 in Nederland. Als beeldende kunstenaars zijn ze op verschillende terreinen actief en exposeren ze hun werk in Europa en Verenigde Staten.

In hun projecten trachten ze de bestaande trends en werkwijzen in de hedendaagse kunst tot een logisch (of absurd) einde door te trekken. Meestal komt dit tot uitdrukking in de vorm van een installatie. Tevens beschrijven Volkova en Shevelenko met deze installatie, meestal bestaand uit objecten, schilderijen, tekeningen en soms video’s, de gebeurtenissen uit het cultureel leven. Op die manier leveren de kunstenaars hun commentaar op het functioneren van de ‘kunstmachine’.

Na het succes van het project “The Russian Schizorevolution” vorig jaar bij Marres is “Bestiarium” het tweede project van Marta en Slava waarin ze in de rol van curatoren opereren.

De officiële opening vindt plaats op zondag 07 maart 2010 om 15.00 uur. De tentoonstelling loopt vervolgens tot en met 21 maart 2010.

U bent van harte welkom!

Geef een reactie