Opbouw dag 4 (klik op afbeelding voor youtube-filmpje)

Renske Bouten, Rick van der Linden, Roel van Nieuwenhuizen, Joey Rademakers, Roel Slabbers en Joep Esseling. Zes architectonische vormgevers. Pas afgestudeerd aan de kunstacademie. Jonge kunstenaars met een visie: “Mensen zijn te snel tevreden als het over hun interieur gaat. Vroeger maakten we ons eigen huis en alles wat erin stond, zelf. Nu klap je een catalogus open en zoek je iets uit. Mensen denken er nauwelijks nog over na”. En dat is precies wat de jonge vormgevers met hun eerste expositie willen veranderen.
Het is niet de eerste keer dat ze samen werken. Op de kunstacademie maakten ze ook al samen opdrachten. Maar een expositie is toch wel iets anders. Spannender ook. Zeker als je doelen zijn “om mensen te verlichten”om ze te laten zien hoe voorgeprogrammeerd er vaak over interieurarchitectuur gedacht wordt.”En het is de eerste keer dat ze op ware grootte werken, Schaal 1 op 1, in plaats van met schaalmodellen.

En dit is pas het begin. De kunstenaars zijn van plan om als collectief verder te gaan en de vanzelfsprekendheid van onze leefomgeving ook in de toekomst te ondermijnen…

Geef een reactie