Schermafbeelding 2014-05-07 om 20.12.50Timmerfabriek Maastricht
30 mei – 1 juni

D(esign)-day
Negende Editie

Toegankelijk design op negende editie D(esign)-day

D(esign)-day is een verrassend en eigenzinnig podium voor designers die ontwerpen én maken. Hun concepten zijn uniek en in kleine oplage geproduceerd, met duurzaamheid als een sympathieke rode draad. Het evenement vindt plaats op een historische, industriële locatie in Maastricht.

De 9de editie gaat van start op vrijdagavond 30 mei met het inmiddels traditionele openingsdiner en de ‘Designers for Design veiling’. Beiden zijn een goede gelegenheid om in gesprek te komen met de deelnemende designers maar ook met andere interessante mensen uit bijvoorbeeld het bedrijfsleven en media.

Daarvoor is ook volop ruimte op zaterdag en zondag. Op beide dagen staan bovendien twee lunchlezingen op het programma. Zaterdag geeft Dylan van den Berg van Studio Wieki Somers [http://www.wiekisomers.com] een lezing over de succesvolle beroepspraktijk van dit designduo. Hun beroemde kapstok, gebaseerd op de oude mijnwerkerskapstokken, valt te bewonderen in de hal van het Boymans van Beuningen museum. Zondag worden een aantal korte presentaties gegeven over de nieuwste technologieën zoals 3D en 2,5D printen en over 2D lasersnijden.

Voor meer informatie zie www.designday.nl

Geef een reactie