Uit de printer van het FabLab.

In Hoenderstraat 3 gaat in een van de tijdelijke winkels van SAM, een uniek project van start. Vanaf januari opent daar het eerste Maastrichtse FabLab zijn deuren! Een innovatief, creatief, idealistisch en revolutionair laboratorium. FabLab is een beweging met over de hele wereld verschillende werkplaatsen waar met computergestuurde productiemachines voorwerpen worden gemaakt. Het betekent technologie voor iedereen. Stel de hendel van je koelkast breekt af, dan neem je die hendel mee naar een FabLab, de computer scant het voorwerp en voilà, met behulp van een 3d-printer maak je zelf een nieuwe! De ontwikkelingen gaan snel, de mogelijkheden zijn onbegrensd, de sky is de limit.
Het is een moeilijk uit te leggen concept omdat de technologie inmiddels al zo ver gevorderd is dat wij het ons lastig kunnen voorstellen wat er allemaal mogelijk is met 3d-printers. Huizen, fietsen, zelfs hartkleppen kunnen in een FabLab gemaakt worden. Het is onvoorstelbaar en zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Bekijk ook eens de website http://www.fablabzuidlimburg.nl en het VPRO- programma Labyrint heeft een hele aflevering aan FabLab besteed: http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/992441

Geef een reactie