Midden in het centrum van Haarlem staat een voormalig schoolgebouw met ruim twintig ateliers. Een van de ateliers wordt gebruikt als gastatelier en biedt plaats aan niet-Haarlemse kunstenaars om enkele maanden met professionele begeleiding te werken.

Voor de periode vanaf 1 november tot maart/april kunnen professioneel beeldend kunstenaars zich aanmelden. Voorwaarde is wel dat de kunstenaars recentelijk zijn afgestudeerd. Om zich aan te melden dienen de kunstenaars een motivatie te schrijven waarin ze beschrijven waarom ze een aantal maanden zouden willen werken in het gastatelier. Onderdeel van de motivatie moet zijn wat de kunstenaars denken te kunnen bijdragen aan de stad Haarlem.

Het gastatelier is bestemd voor professionele beeldend kunstenaars, met name kunstenaars die net enkele jaren zijn afgestudeerd en zoeken naar verdieping of verbreding van hun werk. De Voldersgracht 22 is een ruim en licht atelier, op de begane grond en in de binnenstad van Haarlem. Het is zeker ook geschikt voor ruimtelijk werk.

Gedurende de werkperiode wordt de kunstenaar begeleid door Martijn Lucas Smit, freelance curator en oprichter van Nieuwe Vide. Samen met hem doet 37PK de selectie van de aanmeldingen. In principe wordt er uitgegaan van een werkperiode van zes maanden, maar dat kan ook korter of langer worden, afhankelijk van het voorstel en werkproces. Er is geen werkbudget beschikbaar maar er hoeft geen huur betaalt worden voor het atelier tijdens het verblijf. Aan het einde van de periode wordt er een tentoonstelling of presentatie bij 37PK georganiseerd, de vorm daarvan hangt ook weer af van het voorstel. Het gastatelier biedt geen verblijfplaats, kunstenaars moeten dus op en neer reizen of op een andere manier voor een verblijfplaats zorgen.

Motivaties kunnen gestuurd worden naar: info@37pk.nl Aanmelden kan nog tot 1 september 2013! Zie voor meer informatie: www.37PK.nl

Geef een reactie