Johan Oude Hergelink is schilder. Aan de hand van de tentoonstelling kwamen twee periodes aan de orde:

2002-2003 : De dagboekaantekeningen van de Portugese dichter/schrijver F. Pessoa (1888-1935) maken al jaren een onuitwisbare indruk op Oude Hergelink. De rijke beschrijvingen en beelden over het meest alledaagse leven aan de hand van Pessoa, roepen bij de kunstenaar diepe gevoelens van zielsverwantschap op.

In de periode 2002-2003 leidt dit tot een aantal tekstschilderijen van een stilistische eenheid.
2004-2008 : Een ingrijpende gebeurtenis in het leven van Oude Hergelink in 2004, maakt dat deze Pessoa los moet laten. Geen ruimte voor beschouwingen; het leven wordt ongenuanceerd tot op de bodem geproefd. Hierbij horen gevoelens van stuurloosheid, woede en wanhoop, welke ook in het beeldend werk van deze periode zijn terug te vinden. Waar eerst ironie gold, wordt nu humor een soort van zelfvernietigende humor. Deze periode wordt gekenmerkt door stilistische verscheidenheid. Oude Hergelink over zijn werkwijze tijdens deze periode: “Het werkproces zou vergeleken kunnen worden met het rijden in een aftandse 4.wheel.drive, waarvan de versnellingsbak niet of nauwelijks functioneert”.

Ambitie van de schilder is om deze twee periodes met elkaar tijdens de tentoonstelling “+ DAN NOG” een dialoog te laten aangaan, met als uiteindelijk doel: hoe nu verder. Hiertoe heeft de kunstenaar uit beide periodes een groot aantal schilderijen en tekeningen geselecteerd. Het werk staat op zichzelf, losgezongen van de tijdsgeest. Gemaakt om te getuigen.

De officiële opening vindt plaats op zondag 04 januari 2009 om 15.00 uur.

De tentoonstelling loopt door t/m zondag 01 februari 2009.

Geef een reactie