Wat denkt een wezen wel niet? En doet het er toe wat een wezen denkt? Lost uiteindelijk niet alles op in het alles? En daarin zweven wij voort, wij arme wezens, maar bevoorrecht dit alles te ervaren.’

‘Wat wezens denken’ is een samenstelling van het werk van kunstenaar Michel van Henten, die in 2002 afstudeerde aan de HKU in Utrecht in de richting beeldhouwen. Voor deze gelegenheid is een selectie gemaakt van houtsculpturen die de beleving van de mens binnenste-buiten keren, ieder beeld gelaagd in zijn betekenis, met zijn eigen aanwezigheid. Gezien het winterse weer (met hoge stookkosten) is een manier gezocht om tijdens deze periode ‘t Brandweer te blijven gebruiken als podium voor kunstenaars. Gedurende de expositie blijven de poorten van ‘t Brandweer gesloten en kan de tentoonstelling – ook in de avonduren – van buitenaf beleefd worden.

Nieuwsgierig? ‘t Brandweer belicht ‘Wat wezens denken’ t/m zondag 20 februari 2011. Voor meer informatie over de kunstenaar kijk op www.michelvanhenten.nl .

Geef een reactie