Luik, 1939. Het grootste evenement dat ooit in de Euregio plaatsvond: La Grande Saison de l’Eau. Vijf miljoen bezoekers stromen naar deze Wereldwaterexpo. Dan slaat het noodlot toe. Tijdens een zomers onweer slaat de bliksem in twee bruggen over de Maas. Omdat er onder de bruggen springladingen zijn aangebracht om een mogelijke invasie tot staan te brengen exploderen de bruggen en vallen er vele slachtoffers. De expo wordt tijdelijk gesloten. Een dag later breekt in Polen de Tweede Wereldoorlog uit. Tijdelijk wordt definitie. Het Grande Saison de l’Eau 1939 sterft een stille dood en wordt vergeten.


Maastricht, 2011. De vergeten wereldwaterexpo inspireert een spontaan collectief van kunstenaars, ontwerpers, fotografen, musici, verhalenvertellers, historici en andere professionals uit de creatieve sector. Ze creëren in de prachtige projectruimtes op de spannende SAM-werkverdieping van cultuurhuis AINSI La Petite Saison de l’Eau 2011. Van 27 augustus tot en met 18 september is het Petite Saison de l’Eau te zien en te beleven. Het evenement bestaat uit een kunstexpositie, een historische tentoonstelling en allerlei activiteiten daar omheen.

Voor uitgebreide informatie over La Petite Saison de l’Eau zie de website www.la-petite-saison-de-l-eau-2011.blogspot.com.

Geef een reactie