opening_theresia6
Na een periode van onzekerheid, vervolgens een verhuizing en tot slot wennen aan de nieuwe situatie, kan nu geconcludeerd worden dat de bewoners blij zijn met hun nieuwe onderkomen. De grote, lichte ruimtes worden bejubeld door de huurders. Het pand werd in 1961 geopend als Huishoudschool. Daarna heeft het vele bestemmingen gekend maar is de structuur van het gebouw gebleven zoals het was: een schoolgebouw met gangen en grote lokalen met veel lichtinval. Een voordeel voor kunstenaars.

Dat de oude brandweerkazerne een jaar heeft leeg gestaan sinds het vertrek van de kunstenaars, is wel even zuur geweest voor sommigen. Het toeval wilde dat in dezelfde week van de opening van het Theresiaplein, ook het startschot werd gegeven voor de verbouwing van de kazerne. Iets waar beide wethouders even bij stil wilden staan.

Van Grootheest:
“Het is fijn dat de kunstenaars hier een geschikte plek hebben gevonden. We gaan door met de stedelijke ontwikkeling, met het geven van nieuwe functies aan leegstaande panden. Met dit pand maar ook met de oude brandweerkazerne.”

Costongs:
“Het is goed dat de voormalige Theresiaschool een nieuwe bestemming heeft gekregen. Dat past bij deze tijd. Dit is goed voor de stad, het culturele veld en de culturele professionals.”

Geef een reactie