Fantastikè… Doen jullie mee?
Een oproep aan geïnteresseerde kunstenaars

fa_NB1Bijna een jaar zijn SAM en Fantastikè nu bezig met een proefproject in het Koetshuis van Villa Kanjel aan de Meerssenerweg. In het Koetshuis zijn drie ateliers: twee voor SAM-huurders en één voor Fantastikè. In dat atelier werken tien kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. De SAM-huurders geven regelmatig workshops aan hen en zijn beschikbaar voor allerhande tips en het beantwoorden van vragen.

Het project is een succes en daarom willen SAM en Fantastikè dit voortzetten en uitbreiden onder de titel SAM SAM. En daar hebben we jullie, kunstenaars, voor nodig!

Gedacht wordt aan een gebouw vergelijkbaar met een school waarin drie lokalen voor Fantastikè worden ingezet. Zeven lokalen dienen dan als individueel atelier voor (toekomstige) SAM-huurders. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes en taken voor de groep als geheel en voor de wijk waarin dit gebouw ligt. Denk daarbij aan een theehuis, expositieruimte, vergaderruimte, leslokaal voor kinderen en een cursusruimte.

 
Nu is de vraag… zijn er kunstenaars die hier aan mee willen werken en denken?

De titel van het project is niet voor niets SAM SAM. Dat slaat op samen doen, samen delen, en voor wat hoort wat…Alle tips zijn welkom, ook als je niet direct mee wilt doen maar wel ideeën hebt, mag je deze met SAM SAM delen.


Met deze vragenlijst willen we peilen of er kunstenaars zijn die mee willen ontwikkelen.

1.  Een atelier-verzamelgebouw van SAM-huurders samen met ateliers voor mensen met een GGZ heden/verleden en voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking:

spreekt mij aan, omdat…
spreekt mij niet aan, omdat…

2. Ik zou hier zelf een atelier willen hebben omdat…
Ik zou hier zelf GEEN atelier willen hebben omdat…

3. Ik zie voor me wat zo’n verzamelgebouw kan betekenen voor de wijk erom heen:
bijvoorbeeld     

4. Om zelf aan SAM SAM mee te doen is het voor mij belangrijk dat…

5. Heeft u nog tips voor SAM SAM? …

Zouden jullie in een retour mail de vragen puntsgewijs willen beantwoorden?

Wij ontvangen je reactie graag vóór dinsdag 6 mei.

Voor meer informatie: www.fantastike.eu

Geef een reactie