De derde editie van FASHIONCLASH (10,11 en 12 juni) staat weer voor de deur! Ditmaal niet in de Timmerfabriek maar in de SAMdecorfabriek (Meersenerweg 215, Maastricht). Deze voormalige fabriek van de MOSA wordt sinds kort beheerd door SAM en komend weekend faciliteren wij niet alleen FASHIONCLASH maar later in de maand ook de Eindejaars-expositie van de Academie Beeldende Kunsten (ABKM).

Waarom de SAMdecorfabriek? FASHIONCLASH en de ABKM moesten weg uit de Timmerfabriek omdat daar een andere tentoonstelling in geprogrammeerd is. Zij waren dus op zoek naar een nieuwe ruimte en SAM kwam met de oplossing. . SAM werkt eraan om meer tijdelijke ruimtes te krijgen voor kunstenaars en kunstprojecten. De grote fabriekshallen van de Decorfabriek lenen zich daar uitstekend voor. Het is altijd de bedoeling van SAM geweest om hier een mix te maken tussen grote sobere ateliers (veel ruimte voor een lage prijs) en kunstprojecten zoals tentoonstellingen en voorstellingen. SAM is dan ook erg trots in korte tijd de Decorfabriek in beheer te krijgen en zo onderdak te kunnen bieden aan FASHIONCLASH en de ABKM.
Mosa had sloopplannen voor hun voormalige fabriek maar deze gaan voorlopig niet door, dus ligt het pand leeg voor SAM. De eigenaar is een wijkontwikkelingsmaatschappij bestaande uit drie partijen waaronder woningstichting Servatius. Voor Servatius is het belangrijk dat dit gebouw ook een sociale (en culturele) functie voor de buurt krijgt. Nu wij de Decorfabriek beheren kan SAM op deze manier ook een rol in de buurt spelen.

Geef een reactie