In zijn boek “Het fotografisch genoegen”, over beeldcultuur in een gedigitaliseerde samenleving, plaatst Arjen Mulder de fotografie en de schilderkunst tussen magie en toverij. Het fotografisch beeld kan immers door volstrekte betekenisloze dingen, gebeurtenissen en handelingen letterlijk vast te leggen, enkel en alleen door gebruik te maken van het standpunt van de maker, nieuwe betekenissen laten ontstaan. In andere gevallen toont het fotografisch beeld door de werk- en presentatiewijze van de maker (en vaak juist niet door zijn standpunt) de wereld achter het vastgelegde of gevonden beeld, waardoor een objectief waargenomen beeld tot een subjectieve ervaring wordt verbeeld. Of er wordt een volledig nieuwe wereld geschapen, zoals de schilderkunst dat doet, zonder dat er een duidelijk verhaal wordt verteld over die wereld. Het model voor de tentoonstelling Magical Practices is van deze gedachtenlijn afgeleid. Tussen magie en toverij…
Michael Birrmanns en Merle Forchmann studeerden af in 2010 aan de afdelingen autonome beeldende kunst en visuele communicatie van de ABKM. Sven Bormes, Jeroen Jaenen en Steffen Kraska studeren dit jaar af. Samenstelling expositie: Erik de Jong, stafdocent aan de afdeling Autonoom ABKM Maastricht.

Vanaf woensdag 3 november t/m zondag 22 november is de tentoonstelling dagelijks te bezoeken van wo – zo van 12:00 tot 17:00 uur. Voorafgaand aan de expositie houden de kunstenaars vanaf 25 t/m 31 oktober open atelier.

De finnissage vindt plaats op zondag 21 november om 15.00 uur. Erik de Jong zal dan een toelichting op de expositie geven.

Een unieke kans om in een inspirerende omgeving, werk van jong talent te bezichtigen.

Geef een reactie