ORGANISATIE: MAJA GEHRING & KASPAR KONIG ARM Artspace Rondeel Maastricht . Het uitgangspunt: Waiting in the Wings 2009. 40 locale en internationale jonge kunstenaars houden zich bezig met het creëren van een driedaags «no-stage» festival: «Waiting in the Wings». „Waiting in the Wings“ is het biennale performance-festival van het ARM (Artspace Rondeel Maastricht). „Waiting in the Wings“ is een “performance-park” samengesteld uit attributen, toneelelementen, performers en voorstellingen. Bezoekers lopen door een live-installatie waarin sculpturen verhalen provoceren, schilderijen functioneren als ensceneringen en de performers veranderen in kunstwerken.


De tentoonstelling:
«On the Wing» is een tentoonstelling gebaseerd op «Waiting in the Wings» 2009.Het is een poging om een vergankelijke kunstvorm in een duurzame stoffelijke vorm over te dragen. De tentoonstelling is dan ook niet als een documentatie van het performance-festival bedoeld, maar als een autonoom «kunst-stuk», een installatie met een begin en een eind. De relicten van de performances creëren samen met video- en sound-documenten nieuwe verhalen, en vergroeien op deze manier tot een inloopinstallatie. De bezoekers zijn fysiek betrokken en verbonden met het decor. On the Wing is een toneelachtige, toegankelijke tentoonstelling met een veranderlijke, wandelende inborst. De installatie is van de 5e tot de 19e December te gast in ‘t Brandweer.

Waar en wanneer: De opening op 5 December 15.00 u wordt een zondagmiddag vol met korte interventies à la surprise. Tijdens de weekenden wordt de installatie door verschillende lokale kunstenaars bespeeld, onder wie Kaspar König, Rod Summers, Harold Schellinx en Los Dansing Queenc. . De installatie is verder te bezoeken van 5 t/m 19 december iedere wo – zo van 12:00 tot 17:00 uur. . Na een klaterende begin in ’t Brandweer gaat «On the Wing» op reis door de thuissteden van de 40 verschillende Europese kunstenaars, die aan het «Waiting in the Wings» Performance-festival 2009 meededen. . Voor meer informatie kijk op www.artspacerondeelmaastricht.wordpress.com of op Facebook.

Deelnemende kunstenaars: Harold Schellinx (NL), Kaspar König (NL), Los Dancing queens (NL), Bonne Knibbe (NL),Paul Tieman (NL), Matthijs Vincent Kouw (NL), Tim van Akkerweken (NL), Marie van Vollenhoven (NL), Samuel Stoll (CH), Nora de Baan (CH), Guilio Sterbini (I), Andy Storchenegger (CH), Rahel Eisenring (CH),Sandra Kühne (CH), Bambi Bauer (DE), Maja Gehrig (CH), Reto Leuthold (CH), Paul Lipp (CH),Anita Zumbühl (CH), Christian & Andreas Egli (CH), Urs Brändlin (CH), Zoe Dowlen (UK) Jonathan Wüst (CH),Vasiliki Tsagkari (GR), Ryan Hardman (CA), Kate Donovan (UK), Yvonne Klasen (DE),Tomasz Madajczak (PL), Bartek Nowak (PL), SKART artist collaboration (IR), Simon and Lara Redfern (UK), Raquel Tapia (ES), Princess Hans (AU), Klaas Hübner (DE), Andi Zant (DE), Mirjam Aregger (CH), Margarita Papazoglou (GR)

Geef een reactie