Architectuur is overal om ons heen en beïnvloed ons op talloze manieren. In tegenstelling tot andere kunstvormen is deze beïnvloeding echter meestal onderbewust. Waarom is het moeilijk een architectonisch ontwerp begrijpelijk op mensen over te brengen?

Schaal 1 op 1 is een afstudeerproject van een zestal mensen van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht dat mensen bewust wil maken van (interieur)architectuur. Door middel van tijd, context en perspectief op ongebruikelijke wijze samen te laten werken met een traditioneel interieur. Zo ontstaat er een belevingswereld waarin de bezoeker voor verschillende vraagstukken komt te staan. Wat is de vanzelfsprekendheid in de (interieur)architectuur? Wordt ruimtelijke ervaring beïnvloed door tijd? Wie bepaald waar je zit? Is dat de positie van de stoel of de ruimte om de stoel heen?

Geopend:Vanaf zondag 5 september t/m zondag 12 september is de expositie dagelijks te bezoeken van 11:00 tot 19:00 uur. Locatie: oude brandweerkazerne ‘t Brandweer, Capucijnenstraat 21 te Maastricht. In het weekend van 11 & 12 september vindt tevens de opening van het culturele seizoen plaats: Het Parcours.

Voor meer informatie: klik hier

Geef een reactie