een nieuw project in ’t Brandweer tijdens en rond de Kunsttour
in ’t Brandweer van 14 mei t/m 12 juni Capucijnenstraat 21 Maastricht

…..is een project van Jacques Costongs, wethouder cultuur en wonen van Maastricht en de beeldend kunstenaars Juul Sadée en Han Rameckers
…..is op uitnodiging van Stichting Ateliers Maastricht (SAM)
…..is vanuit het idee ‘ontmoeten’
…..is voor iedereen!

PROGRAMMA

DOORLOPEND wo t/m zo van 12-17.00 uur:

Touwtje trekken voor jong en oud: een grote ruimtelijke installatie waarbij de bezoeker kan kiezen tussen een touwtje van 1,2,10,20,30,40,50 euro en zo verrast wordt door een betaalbaar kunstwerk. Tijdens de opening en Kunsttour-zondag met Tanja Ritterbex.

kunstenaars in beeld: een digitale impressie van werk/ateliers van SAM-huurders. Dit aan de hand van een doorlopende power point en een digitale presentatie van websites van SAM huurders.

VERDERE PROGRAMMERING:

Zaterdag 14 mei – 15.00 uur: opening door Jacques Costongs – aansluitend: touwtje trekken met Tanja Ritterbex – 16.00 uur: keukentafelgesprek met borrelhapjes; aan de keukentafel wordt met Jaap van Royen, Erik de Jong, Wil Wintjens, Ad Himmelreich en Berthil Sogelee gesproken over het thema hoge en lage cultuur, professionele kunst, outsiderskunst en amateurkunsten. – aansluitend: Club SamSam met dj’s SoulFood en de bardames Léonie en Salma .

Zaterdag 21 mei – 18.00 uur: keukentafelgesprek. Hotdogs . Koken met Alexander. Over het culturele klimaat in Maastricht. Gasten: Alexander van Grevenstein, Catharien Romijn, Piet Menu, Nawi Kuiper en Fons Haagmans. – aansluitend: Club SamSam met dj’s Tober & Carell, singersongwriter Harry Versluijs en de bardames Léonie en Salma.

Zaterdag 28 mei (Kunsttourzaterdag) – vanaf 12.00 uur: terras met….. – 16.00 uur: Legal Fiction: Rosalie Wammes, Emanuel & Martijn Riksen en Lucas Kramer – 18.00 uur: Ko van Dun, kunsthistoricus en kunstbeschouwer geeft aan de hand van een power point presentatie een ‘voor de vuist weg (pre)view’ op de kunstwerken van de kunstenaars. Door middel van gesprekken legt hij relaties met de stand van zaken in de hedendaagse kunst. Aan de keukentafel serveren Juul en Han soep. – aansluitend: Club SamSam met Automatic Rudy & guests en de bardames Léonie en Salma.

Zondag 29 mei (Kunstttourzondag) – vanaf 12.00 uur: terras met Catoke Kramer, Suze Milius en Arnoud Verrips – èn: touwtje trekken met Tanja Ritterbex – èn: Russische middag met huzarensalade en hilarische Youtube filmpjes gelardeerd met pianospel van Russische componisten door Alex Gleizer. – 18.00 uur: russisch koken met Catoke Kramer, Suze Milius en Arnoud Verrips. Russische film Russian Ark (2002) van Alexander Sokurov.

Zaterdag 4 juni – 12.00-17.00 uur: happy-handwerk: breien haken borduren, patronen uit grootmoeders tijd, volgens wiskundige systemen, als linkse hobby, intuïtief of wat dan ook. Thee en koffie met vers uit de SAMkeuken wafels en cakejes. Met Nathalie Brans, Tanja Ritterbex, Juul Sadée, Anne van Aalst, Ingeborg Meulendijks, Mieke Coenen e.a. – 18.00 uur: keukentafelgesprek: spaghetti alla puttanesca met Jean en Anne. Aan de keukentafel gaat het over kunstenaarsinitiatieven van vroeger en nu; culturele carrières in Maastricht. Gasten zijn: Dre Devens, Titia Eggen, Kaspar König, Rudy Beerens, Inge Stevens, Torsten Uerlings, Culturele vrijplaats ‘t Landbouwbelang, Erik Habets en Paula van den Bosch. – aansluitend: Club SamSam met en dj Slackman en de bardames Léonie en Salma.

Zondag 5 juni – 12.00-17.00 uur: de keuken te leen: SCHETS!/TEKEN! SCHETS!/TEKEN! SCHETS!/TEKEN!, de pen of het potlood als het primaire communicatiemiddel binnen de kunsten, van ontwerpers tot en met autonomen. Thee en koffie met gebakjes en koekjes waar een lijn in te ontdekken valt…. Géén keukentafelgesprek (in woorden), maar (zwijgend) gekriebel door groot en klein. Het werkproces van aanwezigen op groot formaat zichtbaar gemaakt Met:o.a. Leonid Babiichouk, Marjan Melkert, Herwin Sap, Ine Schröder en Marie van Vollenhoven.

Zondag 12 juni Het is kliekjesdag, de afsluitende kijk in de keuken van SAM. (Let op! In tegenstelling tot de vorige keukentafelgesprekken NIET op zaterdag, maar op zondag) Korte nabeschouwingen van de discussies van de afgelopen weken en vooral een blik op de toekomst van Cultureel Maastricht. Wij hopen dat onze tafelgasten van de afgelopen keren weer aanschuiven. Als onze Halbe Zijlstra vrijdag zijn plannen bekend heeft gemaakt zullen wij deze zeker bespreken en wellicht….acties voorbereiden. Dus burgers, kunstenaars, politici, ambtenaren en in het bijzonder de doelgroep van Halbe: a.s. zondag in ‘t Brandweer in gesprek.
• Vanaf 12.00 uur is de keuken open. Terras en filmmiddag met kunstdocumentaires
• Om 16.00 uur, alle deelnemende kunstenaars aan touwtje-trek-voor-jong-en-oud in de keuken uitgenodigd. De installatie wordt afgebroken en de kas opgemaakt.
• Keukentafelgesprek van 18.00 uur tot 19.00 uur. Rondom het gesprek, muziek van singer-songwriter Harry Versluijs
• En nog uren daarna gaat het feest door in Club Sam Sam met disco Syndicate en de bardames Léonie en Salma.

De kliekjes van de afgelopen week worden geserveerd met frites en appelmoes. Het zijn barre tijden!

Geef een reactie